Vijesti

„Vrt za budućnost"

Već tradicionalno na Dan planeta Zemlje Ina je proglasila ovogodišnje dobitnike programa Zeleni pojas.

Projekt ,Vrt za budućnost" jedan je od 11 dobitnih iz ovogodišnjeg Ininog natječaja Zeleni pojas od zaprimljenih 280, a odabrali su ga Inini Facebook fanovi.

Ulaganje u zdravlje djece jedan je od najbitnijih elemenata ljudskog i ekonomskog razvoja. Svijest o važnosti autohtonih sorti voćaka u današnje vrijeme sve više raste. Planiramo kroz projekt zasaditi mini voćnjak s autohtonim — starim sortama voća . Odlučili smo nabaviti spremnike za selektivno prikupljanje otpada gdje ćemo od organskog otpada raditi bio enzim koji ćemo kasnije koristiti za čišćenje unutarnjeg prostora i gnojenje našeg voćnjaka. Izradit ćemo prešu za recikliranje papira te ćemo taj papir dalje koristiti za naše potrebe. Izradit ćemo i vrtnu garnituru od paleta gdje će djeca moći sjediti u vrtu i sudjelovati u raznim radionicama. Već od malih nogu u vrtiću trebamo i možemo djeci razviti ljubav i poštovanje prema prirodi i očuvanom okolišu.

„Mi iz dječjeg vrtića „ Ivančica Oriovac" ponosni smo što nam je INA omogućila realizaciju projekta „Vrt za budućnost". Ovim projektom se želi podići svijest djece o očuvanju prirode i okoliša, te naučiti djecu odgovornom ponašanju prema prirodi. Cilj nam je da na praktičan i dinamičan način djecu naučimo razlikovati i pravilno odvajati otpad, te naučiti pravilno ponovo iskoristiti. Žeiimo da djeca razviju pozitivan stav i odnos prema otpadu kao vrijednom resursu". Rekla je ravnateljica dječjeg vrtića „ Ivančica Oriovac" Blanka Stažić.

Logo

Korisni linkovi

Radno vrijeme

  • Pon-Pet06:15-16:15
  • SubotaZatvoreno
  • NedjeljaZatvoreno

Potražite nas

Posjetite nas na našoj lokaciji

  • Luke Ilića bb,
    Oriovac, HR-35250
  • [+385] 35 409 787
  • vrticoriovac@gmail.com
© 2018 Dječji vrtić Ivančica Oriovac. Sva prava pridržana.