Skupine

Starija skupina

Odgojiteljica: Marina Radić
Godište: 6
Broj: 20

U starijoj mješovitoj skupini upisano je 20 djece, 10 djevojčica i 10 dječaka. Skupinu čine 9 djece koja su obvezni polaznici programa predškole i 11 djeca koja nisu predškolski obveznici.

Marljivi i brižni

Vrijeme u vrtiću provodimo na različite načine, pri čemu najviše učimo kroz neposredno iskustvo, kroz igru i u interakciji s drugom djecom i odgojiteljicama. Boravak u vrtiću nas navodi na učenje o sebi samima, jedni o drugima i o tome kako zajedno kvalitetno živjeti. Sad smo već dovoljno veliki za preuzimanje odgovornosti za vlastito ponašanje i primjenjivanje socijalno prihvatljivog ponašanja. Jako nas veseli doživljaj istraživačkog iskustva koje uključuje ispitivanje, klasificiranje, iznošenje pretpostavki i kreiranje. Unatoč tome što ne znamo još čitati, na razne načine usvajamo znanja o životu kroz proučavanje života ljudi, biljaka, životinja i njihova međusobnog funkcioniranja, ali i učenje o samima sebi, obitelji i okolini. U scenskim i dramskim igrama izražavamo svoju potrebu za uživljavanjem u uloge, pri čemu se učimo na primjeren način nositi s raznim situacijama koje su nama bliske. U manipulaciji predmetima sve više smo spretniji, posebno u manipulativnim aktivnostima za razvoj fine motorike, kao i u izvođenju tjelesnih aktivnosti.

U svakodnevnim susretima osnažujemo pozitivnu atmosferu u skupini pri čemu jedni drugima nastojimo omogućiti da doživljaje i iskustva interpretiramo vlastitom logikom kroz primjerena ponašanja.

Logo

Korisni linkovi

Radno vrijeme

  • Pon-Pet06:15-16:15
  • SubotaZatvoreno
  • NedjeljaZatvoreno

Potražite nas

Posjetite nas na našoj lokaciji

  • Luke Ilića bb,
    Oriovac, HR-35250
  • [+385] 35 409 787
  • vrticoriovac@gmail.com
© 2018 Dječji vrtić Ivančica Oriovac. Sva prava pridržana.