Medicinske sestre i doktori- naši prijatelji

Svaka razvojna faza djeteta veže se uz određene strahove koji predstavljaju sastavni i uobičajeni dio djetetova odrastanja, osobito njegova emocionalnog dijela.

Razvojni strahovi imaju važnu ulogu u pripremi djeteta na život u budućnosti, a nastaju suočavanjem djeteta s vanjskim svijetom i izazovima koje donosi odrastanje.
Kako djeca odrastaju, razvijaju govor te postaju sposobna verbalizirati strahove specifičnih sadržaja poput straha od izmišljenih bića ili maski, snova, mraka, samoće, životinja ili ljudi u uniformama (npr. doktora / medicinske sestre) koji se javljaju u trećoj i četvrtoj godini.

Mnoga djeca se uplaše čim čuju za liječnika, a kad treba obaviti preglede, strah se može pretvoriti u nerješiv problem. Kako bismo umanjili strah odlučili smo djeci približiti rad medicinske sestre u skupini Bubamare područnog vrtića Brodski Stupnik, a isto ćemo provesti i u ostalim skupinama.

Prvo smo to činili razgovorom o radu medicinske sestre, njenim zaduženjima, te se potom upoznali sa priborom koji koristi u svom radu. Djeca su sa iznimnim zanimanjem pogledali što se sve nalazi u torbi za prvu pomoć koju njihova medicinska sestra uvijek nosi na zajedničke izlete.

Znajući da djeca kroz igru uče, razvijaju maštu i pokazuju svoju osobnost, a najviše vole igru pretvaranja odlučili smo se igrati medicinske sestre i bolesnika. Pripremili smo im bolnički set za djecu, vatice, zavoje i flastere kojima su se najviše radovali. Odlučili smo da bebe i mede budu naši bolesnici i pružili im kompletnu zdravstvenu njegu i pomoć.
Nakon toga, odlučili smo ponoviti oblike i boje na liku mede na kojemu smo lijepili flastere s oblicima na označena pripadajuća mjesta.

Zdravstvena voditeljica
Magdalena Gavran, univ.bacc.med.techn.

 

Logo

Korisni linkovi

Radno vrijeme

  • Pon-Pet06:15-16:15
  • SubotaZatvoreno
  • NedjeljaZatvoreno

Potražite nas

Posjetite nas na našoj lokaciji

  • Luke Ilića bb,
    Oriovac, HR-35250
  • [+385] 35 409 787
  • vrticoriovac@gmail.com
© 2018 Dječji vrtić Ivančica Oriovac. Sva prava pridržana.