Službeno otvaranje Dječjeg vrtića od 11.05.2020.

Poštovani roditelji/skrbnici, korisnici usluga Dječjeg vrtića „Ivančica Oriovac“, redovni program,

temeljem odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite RH donesena je odluka o službenom otvaranju dječji vrtića od 11.05.2020. Kako bismo se kvalitetno pripremili za prihvat djece i osigurali higijenske, prehrambene, sigurnosne i odgojno obrazovne uvjete, nužno nam je da vas anketiramo vezano uz vrijeme boravka u Vrtiću od 11.05.2020. pa na dalje.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je i poseban naglasak za roditelje koji Vam prenosimo u cijelosti:
• Preporučuje se ostanak kod kuće djece s kroničnim bolestima (respiratornim, kardiovaskularnim, dijabetesom, malignim bolestima, imunodeficijencijama, djece s većim tjelesnim/motoričkim oštećenjima) kao i djece čiji roditelji/skrbnici ili ukućani imaju jednu od navedenih bolesti.
• Potiče se ostanak kod kuće sve djece za koju se to može osigurati skrb kod kuće, s obzirom da broj djece u vrtićima i školama može biti takav da se mjere fizičkog razmaka u tim kolektivima neće moći poštovati.
• Roditelji/skrbnici dovode i odvode djecu u škole i vrtiće tako da, ako je ikako moguće, ne ulaze u ustanovu osim u krajnjoj nuždi, već dolaze do ulaza pri čemu zadržavaju distancu od najmanje 2 metra u odnosno na druge roditelje/skrbnike i djecu.
• Učenik dolazi i odlazi iz škole sa školskom torbom, ako nije omogućeno zadržavanje torbe u školi, te svoju opremu i pribor ne dijeli s drugim učenicama.
• Ako je moguće organizirati, roditelj donosi i odnosi u dječji vrtić obilježeni ruksak s opremom isključivo petkom (posljednji radni dan u tjednu) kada dolazi po dijete.
• Roditelj/skrbnik dovodi i odvodi dijete iz ustanove na način da je u pratnji jednog djeteta uvijek jedna odrasla osoba/roditelj/skrbnik.
• Kada je god moguće, u pratnji pojedinog dijeta uvijek je ista osoba ili se izmjenjuju dvije odrasle osobe.
• Kada god je moguće, u pratnji djeteta treba biti odrasla osoba koja živi u istom kućanstvu s djetetom te upravo ona osoba koja je, u odnosu na druge osobe koje bi mogle dovoditi i odvoditi dijete, uključena u takav tip dnevnih aktivnosti da je njena mogućnost zaraze s COVID-19 najmanja.
• Kada god je moguće, u pratnji djeteta treba biti odrasla osoba koja zbog starije životne dobi (65 i više godina) ili kronične bolesti ne spada u rizičnu skupinu na obolijevanje od COVID -19.
• Kada god je moguće, djecu iz svake odgojno-obrazovne skupine dovode i odvode roditelji/skrbnici u zasebno prethodno dogovoreno vrijeme različito za svaku odgojnoobrazovnu skupine, s razmakom od najmanje 10 minuta između dvije odgojno-obrazovne skupine.
• Roditelji se ne okupljaju na ulazu.
• Roditelji/skrbnici ne dovode niti odvode djecu iz ustanova niti ulaze u vanjske prostore (dvorište, vrt, igralište) i unutarnje prostore ako imaju povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili koji su pod rizikom da su mogli biti u kontaktu s osobama pozitivnim na COVID-19 ili su pod sumnjom da bi mogli biti zaraženi s COVID-19 ili su u samoizolaciji.
U prilogu ovog teksta nalaze se Upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje se odnose na osnovne škole ali i na ustanove predškolskog odgoja i obrazovanja s toga je bitno prilikom čitanja pripaziti koje upute se odnose na vrtiće, a koje na osnovne škole.

Stoga će vas odgojiteljice vaše djece osobno kontaktirati o dovođenju svakog ponaosob od srijede 6.5.2020. do kad imate mogućnost  upoznat se sa uvjetima koji su propisani od strane struke.
Molimo vas da svojim matičnim odgojiteljima osobno dostavite točne podatke kad budete dovodili djecu u vrtić o vremenu dovođenja i odvođenja vašeg djeteta u vrtić
Molimo vas da obavezni poštujete  vrijeme navedeno u anketi zbog održavanja optimalnih sanitarno higijenskih mjera.
Preporuka je također da djece koja krenu 11.05. 2020. budu ona koja će u idućih 14 dana dolaziti bez naknadnih uključivanja  nove djece.
Također ograničavamo vrijeme dovođenja djece do 08:45 sati u jutro.
Prilikom dovođenja djece u Vrtić vrijede sljedeća pravila:
1. Dovođenje djeteta u vrtić isključivo u pratnji jednog roditelja/skrbnika
2. Prije ulaska u vrtić dužni ste na dezinfekcijskom otiraču ispred ulaza  u Vrtić dobro obrisati cipele sebi i djetetu
3. Po ulasku u vrtić dezinficirati ruke antiseptikom za ruke
4. Također vas molimo da cijelo vrijeme prilikom boravka u Vrtiću nosite masku za lice i poštujete propisanu socijalnu distancu od 2 metra u zatvorenom prostoru
5. Ljubazno molimo da se što kraće zadržavate u prostoru Vrtića, što manje dodirujete predmete i površine u Vrtiću kako bismo maksimalno zaštitili zdravlje djece
6. Svakodnevno pratiti obavijesti na web stranici vrtića, kutićima za roditelje, oglasnoj ploči i ulaznim vratima jer ćemo s donošenjem novi naputaka Nacionalnog stožera civilne zaštite i našeg Osnivača mijenjati naputke Vrtića.

Primopredaju djece nastojat ćemo organizirat ispred pred prostora garderobe i soba dnevnog boravaka.
Ljubazno vas molimo da pripremite djecu na nove okolnosti koje će ih dočekati u Vrtiću što ćemo i mi činiti kroz odgojno obrazovni rad.
Molimo da u vrtić ne dolaze roditelji/skrbnici koji  imaju simptome infekcije respiratornih puteva:
Povišenu tjelesnu temperaturu
Grlobolju, kašalj
Kratak dah

U slučaju da se navedeni simptomi zamijete tijekom boravka djeteta u kolektivu roditelj je dužan ODMAH po pozivu roditelja doći po dijete.
Nakon izostanka djeteta iz vrtića radi bolesti roditelj je dužan donijeti ispričnicu i potvrdu od liječnika da se može vratiti u kolektiv.
Vjerujem da ćemo se svi uspjeti prilagoditi na nov način života u našem Vrtiću kako bi sačuvali zdravlje djece.
Molimo da pratite naše naputke koji će biti usklađeni sa naputcima Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu i osnivača Općine Oriovac.

Program pregleda za školu djece predškolskog uzrasta Školska medicina jos nije objavila. Kad krenu s radom bit ćete obaviješteni.

Ravnateljica Blankla Stažić

Logo

Korisni linkovi

Radno vrijeme

  • Pon-Pet06:15-16:15
  • SubotaZatvoreno
  • NedjeljaZatvoreno

Potražite nas

Posjetite nas na našoj lokaciji

  • Luke Ilića bb,
    Oriovac, HR-35250
  • [+385] 35 409 787
  • vrticoriovac@gmail.com
© 2018 Dječji vrtić Ivančica Oriovac. Sva prava pridržana.